arany árfolyam | ezüst világpiaci ára | törtarany ár kalkuláció | napi árfolyam | arany árfolyam grafikon

További Gazdasági Hírek

Ezért ne kövesd el azt a hibát, hogy mindig mindenkivel kedves vagy

Ha valaki túlzásba viszi a kedvességet, az lelki problémára vagy hátsó szándékra is utalhat.

Ez a veszély komolyan fenyegetheti Szlovákiát

Szlovákiának jelentheti a legnagyobb érvágást az esetleges újabb gazdasági válság derül ki a Wood and Company befektetési és tanácsadó társaság felméréséből.

Így néz ki, amikor több mint száz szürkemarhát hajtanak be a téli szállásra ? Képek

Szent Dömötör napján már megtartották a hagyományos számadást a hajdúnánási Kendereskertben, akkor egy szimbolikus, ünnepi behajtás keretében. November 11-én elérkezett az igazi behajtás ideje.

Milyen műtrágyát érdemes kijuttatni ősszel a gyümölcsfákra?

T. Zoltán kérdése: Milyen műtrágyát érdemes kijuttatnom ősszel a kertemben található gyümölcsfák számára?

Több lehet a minimálbér jövőre

Jobbnak ígérkezik a gazdasági teljesítmény, ezért újranyitják a jövő évi minimálbéremelésről szóló tárgyalásokat.

Veszélyben vannak a Tesco vásárlói

Ismeretlen csalók élnek vissza az áruházlánc nevével.

Ilyen golyóstollakat még biztosan nem látott - galéria!

Dél-Afrikában készíti azokat egy vállalkozó, akinek szenvedélye lett végül a munkája is.

Büntetés az EU-tól a korrupció miatt: minden magyar állampolgár 50 ezer forinttal száll be

Összességében 500 milliárd forint feletti büntetéssel sújtotta a magyar kormányt Az Európai Bizottság összességében a 2014-2020 közötti időszak eddigi korrupciója miatt számol be az Euronews Jávor Benedek, volt európai parlamenti képviselő Facebookon közzétett bejegyzéséről, amelyben a 2018-as uniós költségvetés parlamenti ellenőrzésének adataira hivatkozik.

Rekordot jelentett be Szijjártó Péter

Az idén már megdőlt a beruházási csúcs, október végéig 62 nagy beruházásról kötöttek megállapodást, ami 9682 új munkahelyet jelent. Ehhez a kormány 129 milliárd forint készpénztámogatást biztosított közölte a külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés gazdasági bizottságában.

Újratárgyalnák a jövő évi minimálbéremelést

Decemberben újranyitják a jövő évi minimálbéremelésről szóló tárgyalásokat, mert a gazdasági teljesítmény a vártnál kedvezőbb - írja a Népszava.

Nem a Wizz Airrel, inkább a dolgozóival hadakozik a Budapestről kivonuló Ryanair

Mindenkit meglepett a Ryanair bejelentése, miszerint kivonul Budapestről és helyét lengyel leányvállalatának, a Buzz-nak adja át. Több légügyi szakértővel beszéltünk arról, mi motiválhatta a lépést.

Állami kézbe kerülhet Mészárosék Mátrai Erőműve

Az Index szerint a tárgyalások már a finisben vannak.

Az ország, ahol megbukott a Starbucks

Dél-Afrika kifogott a globálisan sikeres láncon. Egyes befektetők ugyanakkor még ott is látnak fantáziát benne.

Átadás-átvétel Mezőhegyesen

Márton napján aláírták az átadás-átvételről szóló iratokat a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-ben, ezzel a november 1-jétől kinevezett vezérigazgató, Kovács Norbert átvette a cég vezetését.

Ez most a világ legdrágább karórája

Egy Patek Philippe egyedi darabért fizetett valaki egy vagyont egy jótékonysági árverésen.

Történelmi fotó bizonyítja: nem halt ki a ritka faj

Csaknem harminc év után először kaptak lencsevégre vietnami kancsilt (Tragulus versicolor). Az apró termetű, őzszerű állat a délkelet-ázsiai ország dzsungeleiben él.

Új tantárgy jelenhet meg az iskolákban?

Már az általános iskolában el kellene kezdeni a pénzügyi tudatosságra való nevelést.

A novemberi nyugdíjjal érkezik a nyugdíjprémium és a -kiegészítés

Idén is a novemberi nyugdíjjal együtt érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíj-kiegészítés - tájékoztatta a Magyar Posta Zrt. az MTI-t.

8-tól 5-ig az iroda helyett: mennyire örülnének a dolgozók az otthoni munkavégzésnek?

Habár azt még nem tudni, hogy akár tíz év múlva melyek lesznek a legvonzóbb szakmák, az azonban egyértelmű, hogy az atipikus foglalkoztatási formák egyre nagyobb szerepet kapnak a cégek életében. Mindez érthető akkor, ha tudjuk, hogy egy munkavállaló akkor végzi a legjobban a munkáját, ha a munkaidő és a magánélet arányának és beosztásának lehetőségét a lehető legrugalmasabban kezelheti.

Helyzetkép. Forrongó Dél-Amerika

Dél-Amerika országaiban leült a gazdasági és feszült a politikai helyzet. Az adottságaik jók lennének, mégis egymást érik a válságok, amiért sokan az extrém társadalmi különbségeket teszik felelőssé. Petrus Szabolcs helyzetképe.

Minden évben nagy a kereslet a korai burgonya iránt.

A korai burgonya iránt minden évben nagy a kereslet. Ennek okát korábban a tavasszal kapható, rossz minőségű tárolt burgonyával magyarázták, de az elmúlt években - annak ellenére, hogy az import útján, és a tárolási feltételek javításával a késő tavaszi hónapokban is jó minőségű áruval jól el volt látva a piac - szívesen vásárolták a fogyasztók a fólia alól szedett vagy részleges takarással termesztett (síkfóliás, váznélküli fóliás) tavaszi burgonyát.

Fontmilliókkal támogathatták oroszok a Brexit-pártiakat

A konzervatív párt orosz kapcsolatairól szóló jelentést a kormány nem szerette volna nyilvánosságra hozni a decemberi választás előtt, egy brit lap most kínos részleteket közölt belőle.

Vasárnapi nyitvatartás korlátozása: Karácsony Gergely támogatását kéri a szakszervezet

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (Kdfsz) levélben megkereste Karácsony Gergelyt, és azt kérte, hogy a főpolgármester fogalmazzon meg olyan ajánlást a budapesti kereskedelmi vállalatoknak, amelyben a vasárnapi nyitvatartás korlátozását kezdeményezi értesült a Magyar Nemzet, amelyhez eljuttatták a levelet.

500 milliárd forintos büntetést vállalt be a kormány, hogy jöjjenek az EU-s pénzek

A nyilvánosságra hozott dokumentum alapján a korábban becsült duplája is lehet a pénzügyi korrekció.

Menekülnek a német cégek Kínából

A gazdasági növekedés lassulása és az USA és Kína közti kereskedelmi viták miatt megroppant a német vállalatok Kínába vetett hite: az ázsiai országban tevékenykedő német cégek többsége kedvezőtlennek tartja a kínai gazdaság kilátásait.

Papíron 33 százalék, lélekben 100 százalék az övé - Kő Róbert cégébe Gerendai Károly is bátran tett pénzt

Ha valaki azt hiszi, hogy a fintech az valami új őrület, és hogy az iparág magyar szereplői legfeljebb kullognak a nemzetközi élvonal után, annak egy céges sztorit mindenképpen érdemes megismernie, és ez a Dorsumé. Kő Róbert és csapata 23 éve építkezik.

Meglepő adatok jöttek az euróövezetből és Németországból

A várakozásokat lényegesen meghaladó mértékben, fél éve a legmagasabb szintre emelkedett a gazdasági hangulatindex.

Nem hozhatná a postás a nyugdíjakat

A következő évben nyugdíjba vonulók már nem választhassák ellátmányuk postai kézbesítését, 2023-tól pedig minden nyugdíjasnak kötelező legyen a bankszámla ? javasolja a Magyar Bankszövetség. Emellett szeretnék elérni még, hogy félmillió forint feletti összeget csak utalni lehessen.

Létszámstop a kórházakban

A Népszava információ szerint miközben egyre nagyobb az orvos- és nővérhiány a kórházak igazgatói nem vehetnek fel új embereket, a fenntartó utasítása alapján.

Viszik a babavárót, mint a cukrot - Költekezik a magyar lakosság

A kétszámjegyű béremelkedésnek, az alacsony munkanélküliségnek, a nagyfokú fogyasztói bizalomnak, és a lakossági hitelezés felfutásának köszönhetően magas szinten stabilizálódhat a lakossági fogyasztás, amely a GDP növekedés legfontosabb pillérét képezi. A kedvező folyamatok a kiskereskedelmi szektor teljesítményén is látszanak, ami régiós szinten is kiemelkedő. A későbbiekben nagyban támogatja majd a lakossági fogyasztást a Babaváró Hitel is, melyből eddig a bankok 330 milliárd forint értékben folyósítottak a családoknak.

Jogi nyilatkozat: Az adatok és információk pontossága és teljessége nem garantált így azok csak jezés értékűnek tekinthetőek. Kizárólag információs célt szolgálnak az oldalra felkerülő tartalmak és nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Nem javasolt az oldalon található információkra alapozott üzleti/kereskedelmi illetve kockázatkezelési döntéseket hozni. Az oldal üzemeltetője kizárja mindennemű felelősségét az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. [ További információt az árfolyam adatokról, felvásárlási ár kalkulációról és az adatok újraközléséről ]

arany ára ezüst árfolyam napi árfolyamok arany árfolyam alakulása Ft/g világpiaci árak nemesfém árfolyamok kalkulált törtarany árak arany árfolyam előrejelzés 2020 árfolyam számítások arany árfolyam grafikon 2019