arany árfolyam | ezüst világpiaci ára | törtarany ár kalkuláció | napi árfolyam | arany árfolyam grafikon

További Gazdasági Hírek

Fontos bejelentések a Moltól a járványhelyzet miatt

A hazai olajtársaság frissítette pénzügyi és működési célkitűzését az idei évre.

Kiűzik a magyar fuvarozókat Nyugat-Európából

Sok vállalkozás kerül veszélybe, ha az uniós döntéshozók az elfogadott formában léptetik életbe a mobilitási csomagot.

300 euróba kerülhet a határátlépés Szlovákiába, ha nem figyel

Április 8. és április 17. között csak bizonyos kijelölt határátkelőkön lehet majd átlépni Szlovákia határait.

Érvényes végrendelet: a legfontosabb tudnivalók

A koronavírus-járványról szóló hírek, ideértve a sajnálatos haláleseteket is, naponta érnek el mindenkihez. Ebben a helyzetben természetes és felelősségteljes hozzáállás, ha a végintézkedés gondolata felmerül, ezt támasztja alá az is, hogy az utóbbi hetekben megemelkedett a végrendelet-készítések száma.

Alighogy bevezették, máris megroppan a kormány új egyetemi modellje

A Corvinus finanszírozását a Molra alapozták, amely azonban idén valószínűleg nem fizet osztalékot. Tavaly 13,5 milliárd ment az egyetemnek, idén ez 1,2 milliárd lehet.

Így néz ki Vuhan, a karantén feloldása utáni első napon

A koronavírus-járvány eredeti gócpontjában április 8-án hivatalosan véget ért a vesztegzár.

Milyen kártevő miatt hullik le az apró szilva?

T. Mónika kérdése: Telepítettünk néhány szilvafát, tavaly már teremtek. Közülük sok apró, pár mm-es termés lepotyogott, rajtuk lyukakat láttam. Milyen kártevő okozhatja?

Ugyanaz van, mint a Gyurcsány-kormány idején: duma és porhintés - cégek értékelték a mentőcsomagot

A járvány által legkomolyabban érintett iparágakban működő cégek nagyon várták a mentőcsomag részleteit, de a bejelentés óta még nagyobb a bizonytalanság.

NAV: Fontos állásfoglalás a mentesített katásoknak

Egyértelművé tette az adóhivatal, hogy 8 vagy 12 hónapig tart-e idén a havi egymilliós, kedvező adózású összeghatár.

Újabb biztonsági intézkedést vezet be az egyik nagy áruházlánc

Csütörtöktől az áruházakban egy időben csak előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat.

Beadta lemondását a járványra adott késlekedő intézkedések miatt az Európai Kutatási Tanács elnöke

A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke - erősítette meg Johannes Bahrke, az Európai Bizottság digitális gazdaságért, valamint kutatásért és innovációért felelős szóvivője szerdán.

Karácsony Gergely a kormányülés után üzent: a korlátozó intézkedések maradjanak még egy hónapig

Nemzeti összefogásra van szükség a koronavírus-járvány miatt - jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Budapesten, a kormányülést követően. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ezen az eseményen nem jelentett be kijárási tilalmat

Videón az Operatív Törzs mai bejelentése: 20 percben a legfontosabb tudnivalók

Itt a teljes tájékoztató!

Értékesítési nehézségekre számítanak a koronavírus-járvány miatt a magyar termelők

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben a gazdák szolidárisak, betartják a szabályokat ? derül ki a Market Insight internetes közvélemény-kutatásából. A megkérdezett agrárvállalkozók négyötödének megváltozott a munkavégzésben eddig megszokott napi rutinja. Több mint kétharmaduk számol terményértékesítési nehézségekkel. Egyelőre a gazdaságok alig tizedében maradnak el növényvédelmi kezelések.

A gazdaságvédelmi akcióterv főbb pontjai

Az euróválság és a migránsválság után most egy vírusválság idejét éljük. Az új gazdaságvédelmi akcióterv nem növeli a kitettségünket, a saját problémánkat magunk akarjuk megoldani olvasható a kormány összefoglalójában.

Már megint utalt az EU 110 milliárdot Magyarországnak

Máris kiutalta az Európai Bizottság annak a 608 millió eurónyi likviditási segítségnek a második felét, amelyről a koronavírus elleni küzdelem jegyében március közepén tájékoztatta a testület a magyar hatóságokat derül ki a Portfolio friss számításaiból. Az összeg 109-110 milliárd forint attól függően, hogy az elmúlt napok nagy árfolyam kilengései mellett milyen átváltási árfolyamon kell számítani a brüsszeli átutalást.

Lépett a Tesco: holnaptól létszámkorlát lesz a magyar áruházakban

Újabb intézkedéseket léptet életbe Magyarországon a Tesco a vevők és a dolgozói védelmében a koronavírus-járvány közepette: csütörtöktől az áruházakban egy időben csak előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat. Ha ennél többen érkeznek, azoknak, akik "nem férnek be", az épületen kívül kell várakozniuk.

Holnap délután jelenti be Orbán Viktor a további intézkedéseket

Karácsony Gergely a kormányülés után üzent: a korlátozó intézkedéseket maradjanak még egy hónapig

Nemzeti összefogásra van szükség a koronavírus-járvány miatt - jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Budapesten, a kormányülést követően.

Úgy nem szállt el az infláció hivatalosan, hogy valójában elszállt

Az élelmiszerek ára nőtt, az üzemanyagé csökkent. Csak az előbbiből sokkal többet, az utóbbiból sokkal kevesebbet veszünk.

Pénzkidobás!

Dél-Koreában minden megvan, ami magas virágfogyasztást indokolna ám mégsem magas a fogyasztás. A virágzó ázsiai ország körülbelül 52 millió lakosa szeret pénzt költeni luxustermékekre, a virágra kiadott pénzt viszont pazarlásnak tartják.

A megszokottnál jobban nőttek az élelmiszerárak

Márciusban a fogyasztói árak átlagosan 3,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Februárhoz képest az élelmiszerek ára a megszokottnál nagyobb mértékben emelkedett, amiben a koronavírus-járvány hatásai is szerepet játszhattak - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az elemzők valamivel alacsonyabb, 3,6-3,7 százalékos márciusi inflációt vártak.

Nyolcvanöttel nőtt a diagnosztizált fertőzöttek száma, újabb nyolc beteg hunyt el

Bérkiegészítést kapnak a Nestlé Hungária termelésben és ellátási láncban dolgozó munkatársai

Egyedülálló béreket érintő juttatásokat vezetett be a Nestlé Hungária a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben.

Az EU-s pénzekkel kell nyomást gyakorolni Magyarországra a franciák szerint

Egy francia hivatali szóvivő szerint az Európai Bizottságnak politikai nyomást kell gyakorolnia Magyarországra és Lengyelországra a jogállamiság betartása kapcsán, és szerinte ezt a nyomást leghatékonyabban a pénzügyeken keresztül lehet megtenni számol be a hírről a Reuters.

Nébih: a tenyésztők átmenetileg nem szállíttathatnak Olaszországba kutyát és macskát

Miután az olaszországi kisállat-kereskedések a koronavírus-járvány miatt zárva tartanak, Magyarországól sem lehet oda szállítani macskát és kutyát értékesítésre, az állatok adás-vételét a kijárási tilalom sem teszi lehetővé - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel, miután egyeztetett az olasz hatósággal.

Sok a gabona-levéltetű a kalászos állományokban

A márciusi szárazság után április első hetében is elkerülték hazánkat a csapadékot szállító frontok. Helyette több éjszakán keresztül fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, ami leginkább a korábban virágzó gyümölcsfélék termését tette tönkre, de éreztette hatását a kalászos gabonákban és az őszi káposztarepcében. Őszi árpánál és búzánál a levélcsúcs kisárgulása, elbarnulása a tipikus fagyástünet, míg repcében a szár hosszanti felrepedése jellemző. Ezt a növények többé-kevésbé kiheverik minden maradandó károsodás nélkül. Ha virágzik a kökény, akkor itt a kukorica vetés ideje. Voltak, akik már korábban nekikezdtek, de a munka dandárja most jön el.

Washington tanulmányozza a WHO-nak nyújtott hozzájárulásának felfüggesztését

Washington tanulmányozza az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) nyújtott hozzájárulásának felfüggesztési lehetőségét közölte az amerikai elnök a Fehér Házban.

Itt vannak a gazdaságvédelmi akcióterv agráriumot érintő pontjai

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az operatív törzs 2020. április 7-ei sajtótájékoztatóján jelentette be a kormány legújabb gazdasági csomagját.

Valaha egy szegény dadogó fiú volt - Ősszel ő hívhatja ki Donald Trumpot

Azután, hogy tegnap Bernie Sanders kiszállt az előválasztásból, szinte végleg eldőlt: idén ősszel a Demokrata Párt színeiben Joe Biden lesz Trump kihívója.

Jogi nyilatkozat: Az adatok és információk pontossága és teljessége nem garantált így azok csak jezés értékűnek tekinthetőek. Kizárólag információs célt szolgálnak az oldalra felkerülő tartalmak és nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Nem javasolt az oldalon található információkra alapozott üzleti/kereskedelmi illetve kockázatkezelési döntéseket hozni. Az oldal üzemeltetője kizárja mindennemű felelősségét az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. [ További információt az árfolyam adatokról, felvásárlási ár kalkulációról és az adatok újraközléséről ]

arany ára ezüst árfolyam napi árfolyamok arany árfolyam alakulása Ft/g világpiaci árak nemesfém árfolyamok kalkulált törtarany árak arany árfolyam előrejelzés 2021 árfolyam számítások arany árfolyam grafikon 2020