arany árfolyam | ezüst világpiaci ára | törtarany ár kalkuláció | napi árfolyam | arany árfolyam grafikon

További Gazdasági Hírek

Orbán Viktor: hamarosan egy magyar faluban ugyanolyan életet lehet élni, mint a fővárosban

A mezőgazdaság jelentős lehetőségekhez jutott, és nincs messze az, hogy azt lehessen mondani, egy magyar faluban ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint a fővárosban mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Mindent a magyar vidék jövőjéért című könyv bemutatóján.

Újjáéledt egy népszerű kaparós sorsjegy

25 millió forint a főnyeremény.

Üdülőkörzetek: a legdrágábban Balatonlellén, a legolcsóbban a Tisza-tó mellett lehetett tavaly ingatlant vásár...

Többszörösére nőttek a különbségek az üdülőkörzetek ingatlanáraiban 2009 és 2019 közt a Takarék Index elemzése szerint.

Azonnali méhzárlatot rendeltek el Pécsett

Méhbetegség megjelenése miatt azonnali zárlatot rendeltek el Pécsen ? közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata csütörtökön az MTI-vel.

Egy japán cég oldhatja meg az elektromos autók legnagyobb gondját

Olyan akkumulátort fejlesztenek, amely 90 százalékkal olcsóbb a lítium-ionnál.

Teendők levélfoltosság, levélrozsda, lisztharmat és tűzelhalás esetén

A kertészek jó része ijedt és tanácstalan, amikor észreveszi, hogy valamilyen betegség miatt elkezdenek sárgulni a gyümölcsfák levelei, vagy különböző foltok jelennek meg azokon, esetleg lisztes bevonat fedi őket. Azonban van néhány olyan betegség, amelyet viszonylag könnyen fel lehet ismerni. Ezeket időben beazonosítva akár az is megakadályozható, hogy jelentős károkat tegyenek a növényekben. Íme a négy leggyakoribb gombás, illetve baktériumos megbetegedés, valamint az ellenük való védekezés! [...] Tovább...

Új útvonalon, Magyarországon keresztül érkezhetnek áruk Kínából Európába

Az Új Selyemúthoz való kapcsolódással megnőhet Magyarország szerepe a globális áruforgalom lebonyolításában.

Hol a legolcsóbb és hol a legdrágább 1 GB mobilnet a világban?

Nem a fejlett infrastruktúrájú nyugati világban a legolcsóbb a mobilinternet, hanem valahol egész máshol.

Augusztus elsejétől indul a Gödöllőről irányított agrár-szuperegyetem

Hatékonyságnövekedést és infrastrukturális fejlődést eredményez, hogy ősszel már a gödöllői Szent István Egyetem része lesz a gyöngyösi és a keszthelyi agrárkar, valamint a Kaposvári Egyetem, később pedig a magyar agrárkutatási hálózat nagy része is. Az integrációt előkészítő bizottságot vezető Gyuricza Csaba szerint az új intézmény képes lesz az oktatásban is lekövetni a mezőgazdaságban zajló hatalmas változásokat. [...] Tovább...

Kiégett egy kombájn Somogyban ? a tűz a búzatáblára is átterjedt

A Somogy megyei Nikla és Táska közötti külterületen teljes egészében égett egy kombájn péntek délelőtt, a tűz a búzatáblára is átterjedt.

A Gazdasági Versenyhivatal 892 milliós bírságot szabott ki egy webáruházra

Black Friday akciók tisztességtelen reklámozása miatt kapott a büntetést a vállalat.

Repülős nyaralás, miközben fenyeget a második hullám? Helyzetkép és tippek a döntéshez

Elképesztő olcsó repülőjegyekkel próbálják csábítani a koronavírus-járvány közepette a légitársaságok a turistákat.

Nagy erővel támadnak a csonthéjasok levélbetegségei

A nedves, párás és meleg idő miatt figyelni kell a peronoszpórára, a fitoftórára és a szőlő feketerothadására is. A csonthéjasok egyik levélbetegsége, a blumeriella néhol már 90%-os levélhullást okozott pl. cseresznyén.

Szombattól kizárólag magyar beszállítótól vesz át görögdinnyét a Lidl

A dinnyetermesztők és a Lidl viszonya nem volt mindig felhőtlen, de az áruházlánc most előnyben részesíti a hazai görögdinnyét.

Hivatalos szúnyogírtó: Az idei szúnyogszezon nem tekinthető tipikusnak

Június végére szinte az egész országban sokkal több a szúnyog mint korábban. Budapesten olyan helyeken is megjelentek tömegével a szúnyogok, ahol eddig az nem volt jellemző. Az irtás zajlik, az időjárás változásával együtt ennek eredménye is jobban érzékelhető lesz - mondta el a növekedés.hu-nak Fekete Gábor, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a szúnyoggyérítéseket végző Szerocor Konzorcium vezetője.

Továbbra is zárva Németország legnagyobb húsfeldolgozója, egyre zsúfoltabbak az állattartó telepek

Válságtanácsot szorgalmaz a szövetségi állatorvosi kamara, mivel továbbra sem folyik termelés a Tönnies koronavírus-gócponttá vált üzemében, így napi több tízezer darabbal csökkent Németország vágóhídi kapacitása. Sürgősen megoldást kell találni az állattartó gazdaságok és az állatok érdekében hívják fel a figyelmet.

Genetikusok célkeresztjében a magyar mudik bundája

A magyar kutyafajták közé tartozó mudik örök kíváncsi, rendkívül tanulékony ebek. Megragadó egyéniségük mellett bundájuk változatos színe és mintázata is különlegessé teszi őket, méghozzá nemcsak a kutyatartók, de a genetikusok számára is.

A keveset keresett, de értékes zöldvágott fokhagyma

A zöldvágott fokhagyma fogyasztásának is van értelme. Akárcsak a vöröshagyma esetében, a még szárral, vagy 5-10 centiméteres szárcsonkkal maradó zsenge fokhagyma ugyanolyan értékes és finom, mint a beérett fejek, azonban kevésbé erőteljes az íze és az illata. A gerezdes, de lágy buroklevelű fejek főzéskor és sütéskor egészben is felhasználhatóak. Sok vitamint és ásványi anyagokat is tartalmaznak. [...] Tovább...

Az angus marhákban megtalálta a számítását

Havi rendszerességgel megjelenő cikksorozatot indítunk a Magyar Mezőgazdaságban. Olyan családi gazdaságokat mutatunk be, amelyeket a generációváltás eredményeként fiatal, ambiciózus gazdálkodók vezetnek. Az első részben az angus szarvasmarhákat is tenyésztő, azok húsát saját vágópontjukon feldolgozó kisoroszi Molnár Családi Gazdaságról, illetve annak ügyvezetőjéről, Molnár Bencéről olvashatnak.

Itt a ravasz bolti trükk: horror áron árulják azt, ami amúgy ingyen van

Ne dőlj be!

Egyre több helyen kínálnak magyar görögdinnyét

Ha nyár, akkor dinnye. Az idén azonban lassan köszönt ránk a nyári meleg, és a hűvös, csapdékos idő miatt a dinnyeszezon is később indul. A folytatás remélhetően jobb lesz, és úgy tűnik, importnyomásra is kevésbé kell számítaniuk a termelőknek. Horváth Vivientől, a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete titkáráról kértünk helyzetjelentést.

Kőporral hintenék be a földeket, hogy megkössék a szén-dioxidot

A tudósok szerint rövid távon így lehetne megakadályozni a legjobban a szén-dioxid légkörbe kerülését, amíg a fosszilis tüzelőanyagok égetésével le nem állunk. Ráadásul a legnagyobb kibocsátó országokban rejlik a legnagyobb potenciál az eljárásban.

Medveveszély Budapesten: nem tréfa, itt látták a fenevadat

A szakemberek fokozott óvatosságra intették a lakosokat.

Éleződik a harc a Tesco és az Aldi között

Nagy-Britanniában árháború tört ki a két nagy lánc között. Közben a német diszkontok lassan Amerikát is meghódítják.

Október 16-ig kell pótolni a pénztárgépek és automata berendezések elhalasztott éves felülvizsgálatát

Ha az online pénztárgép, illetve a kezelőszemélyzet nélküli élelmiszer-automatában működő felügyeleti egység éves felülvizsgálatának határideje a veszélyhelyzet ideje alatt járt le, akkor a felülvizsgálatot az üzemeltető a veszélyhelyzet megszűnését követő 120 napon belül köteles elvégeztetni hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

Igazi sör-sokk zúdul majd a magyar vásárlókra: ki fogja ez bírni pénzzel, minőséggel?

Van néhány szkeptikus hang.

Utolsó utáni esély a behajthatatlan követelések áfájának visszakérésére - Határidő: 2020. augusztus 10.

A 2016. január 1. előtti teljesítésű számlákra alapozott, behajtathatatlanná vált követelések áfájának visszatéríttetésére nyitva álló határidő nem járt le 2020. áprilisában. 2020. augusztus 10-ig még nyitott a pálya, visszaigényelhető a NAV-tól az elveszettnek hitt áfa hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

A Bayer finomít az ajánlatán

A hírek szerint a Bayer finomít az ajánlatán a Roundup egyezségben, miután a San Francisco-i bíró, Vince Chhabria szerint a megállapodás záradéka, amely a nem aláíró felperesekre vonatkozik, olyan, amelyet ő valószínűleg nem fog jóváhagyni.

Napszemüvegeket vizsgált az ITM

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriuma 10 felnőtt és 10 gyermeknapszemüveg fényáteresztését vizsgálta. Mindegyik termék UV-szűrése megfelelt, két napszemüvegen a feltüntetett tájékoztatás eltért a mérés eredményétől, egy szemüveg kerete pedig sérülést okozhat.

Sorra zárnak be a bankfiókok: ellehetetlenül az ügyintézés a kisebb településeken?

2014 óta a kereskedelmi bankok és a takarékszövetkezetek is több mint 700 fiókjukat zárták be végleg.

Jogi nyilatkozat: Az adatok és információk pontossága és teljessége nem garantált így azok csak jezés értékűnek tekinthetőek. Kizárólag információs célt szolgálnak az oldalra felkerülő tartalmak és nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Nem javasolt az oldalon található információkra alapozott üzleti/kereskedelmi illetve kockázatkezelési döntéseket hozni. Az oldal üzemeltetője kizárja mindennemű felelősségét az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. [ További információt az árfolyam adatokról, felvásárlási ár kalkulációról és az adatok újraközléséről ]

arany ára ezüst árfolyam napi árfolyamok arany árfolyam alakulása Ft/g világpiaci árak nemesfém árfolyamok kalkulált törtarany árak arany árfolyam előrejelzés 2021 árfolyam számítások arany árfolyam grafikon 2020