arany árfolyam | ezüst világpiaci ára | törtarany ár kalkuláció | napi árfolyam | arany árfolyam grafikon

További Gazdasági Hírek

Az eső megmentett minket

Kimondhatjuk, hogy az utóbbi hetekben esett csapadék életmentő volt a növénytermesztésben. Végre feltöltődnek vízzel a talajok, így megfelelően fejlődhetnek a növények.

Megállíthatatlanul drágul a benzin a magyar kutakon

A Mol pénteken 4 forinttal emeli a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát, a gázolaj ezúttal nem drágul.

Megszólalt a kiégett békéscsabai malom ügyvezetője

Az István-malom tulajdonosai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy "a város legszebb, ikonikus épülete ismét eredeti állapotában pompázzon" közölte képviselőjük a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A szakma fejet hajtott a Gusto desszertje előtt

A St. Andrea Étterem bárány-borjú, paprika, málna kreációját találta a szakmai zsűri a legjobbnak az idei Gourmet fesztiválon.

Azonnali átutalás: visszakozik a Pénzügyminisztérium?

Tesztidőszakot javasol a miniszter.

Magyarország megmentette az életemet - a Le Monde a magyar fogászati turizmusról

"12 ezer euróért csináltattam új fogsort Magyarországon, míg Franciaországban ez legalább 27 ezer euróba került volna. Ráadásul ki sem tudtam volna várni a végét, mert nálunk olyan sokáig tart a fogbeültetés" mondta el a magyar fogászati turizmusról riportot készítő francia lapnak Maria Figliuzzi asszony.

Lombtrágyázás a zöldségtermesztésben

A növény a tápanyagokat a gyökerein keresztül veszi fel, ezért a tápanyag-utánpótlási technológiákban alapvetően a gyökéren keresztüli tápanyag-hasznosulással számolunk. Ugyanakkor vannak esetek, vagy pusztán egyetlen megoldás bizonyos tápanyag-ellátási zavarok megelőzésére illetve megszüntetésére, ezek a következők:

Rezsicsökkentés: az EU-ban Magyarországon volt a legolcsóbb a gáz, de az állam így is nyert rajta

2018 második félévében euróban számolva az egész EU-ban Magyarországon volt a legalacsonyabb a lakossági gáz ára, a forint vásárlóerejét figyelembe véve viszont hat országban olcsóbban jutottak hozzá. Az állami földgázkereskedőnek még így is keletkezett 3,5 milliárd forint nyeresége 2018-ban. Az áram euróban számolva két, a vásárlóértéket figyelembe véve viszont már tíz országban volt olcsóbb.

Egy indián törzs tiltakozása miatt hátrált meg a Nike

A cég inkább nem dobja piacra az egyik cipőjét, miután egy panamai törzs tiltakozott miatta.

Kalocsai laktanyában építhetik az "atomvárost" Paks II. orosz építőinek

Kalocsán épülhet az atomerőmű-beruházás külföldi munkásainak szállása, ahol alkoholtilalom elrendelését is fontolgatják. Az "atomváros" csúcsidőben több ezer embert tud majd fogadni.

Itt vannak a részletek a nagyszülői gyedről

Benyújtotta a kormány a nagyszülői gyedről szóló törvényjavaslatot. Orbán Viktor idei évértékelőjén ismertette hét pontból álló családvédelmi akciótervét, ennek része a nagyszülői gyed.

Jönnek az emeletes vonatok a Pozsony-Komárom vonalon

Pozsony és Komárom között szeptembertől emeletes vasúti kocsikat is forgalomba állít a RegioJet társaság a reggeli és délutáni csúcsforgalomban.

Navracsics Tibor: az Erasmus+ programban részt vevő egyetemek jobb helyzetben vannak, hogy megfeleljenek a mun...

Az Európai Bizottság által közzétett tanulmányok szerint újabb bizonyítékok támasztják alá, hogy az Erasmus+ segít a diákoknak abban, hogy sikeresebbek legyenek magán- és szakmai életükben, az egyetemeknek pedig abban, hogy innovatívabbakká váljanak.

Nem bízik a digitalizációban a magyar Y és Z generáció

A Magyarországon élő Y és Z generáció biztos benne, hogy a jövőben mindent áthat majd a digitalizáció és az online tér, viszont nem látják úgy, hogy ez egyértelműen jó lesz nekik ? derül ki egy friss hazai kutatásból. A válaszadók többsége szívesen veszi az okos eszközök és az okoskörnyezet kényelmét, de pesszimista a személyes adatok védelmével, valamint a személyes szabadsággal és biztonsággal kapcsolatban. Érdekesség, hogy a két korcsoport válaszai között nem volt szignifikáns különbség.

Íme a Huawei-balhé vesztesei és győztesei

Természetesen a Huawei a vesztesek közé tartozik, de nincs ezzel egyedül.

Komoly változások jöhetnek a villanyóráknál

Módosíthatják az eddigi mérési gyakorlatot.

Betiltanak bizonyos egyszer használatos műanyagtermékeket

Az Európai Unió általános ügyekkel foglalkozó tanácsa a műanyagszennyezéssel szembeni fellépés jegyében tilalmat fogadott el bizonyos egyszer használatos műanyagokra vonatkozóan - közölte az uniós tanács.

Fontos bejelentés a lakossági állampapírokkal kapcsolatban

A jövő hét közepén lényeges változások lesznek, mutatjuk, mire számítsanak.

Barna József: Ingatlanosok ne kíméljenek!

Ötszáz fős ingatlanértékesítői csapat létrehozását és 25 ingatlaniroda üzemeltetését tervezi Barna József, aki sok másról is beszélt az Üzletemnek.

A Coca-Cola visszahoz egy retró kólát

A cégnek az 1980-as évekbeli bukott terméke akár siker is lehet idén.

Bezár a francia fehérneműgyár Dombóváron, emberséges búcsút ígérnek a 200 dolgozónak

Beszünteti a termelést a Pasha Kft. dombóvári üzeme. A cég francia anyavállalata a globális folyamatokkal indokolta a termelés visszafogását, a magyarországi gyártóegység bezárását, ami 200 dolgozó elbocsátásával jár.

Oroszország egymillió hektár földet külföldieknek ad bérbe

Az előzetes felmérések szerint a bérlők 50 százaléka nagy valószínűséggel Kínából, további 25 százaléka más külföldi országokból fog kikerülni.

A bankokat segíthették a bíróságok a devizahiteles perekben

Sokat hibáztak a bíróságok a devizaperek elbírálásakor derül ki a HVG birtokába került, a Kúrián készült anyagból.

Jogsértőnek ítélték a magyar földtörvényt

Brüsszel a külföldi spekulánsok érdekeit védve támadja a 2014 óta érvényben lévő magyar földtörvényt - írta az Agrárminisztérium (AM) az Európai Unió luxemburgi bíróságának ítéletére reagálva.

Miért felejtettük el a jól bevált tájfajtáinkat?

Összesen 9 faj adja a világ növénytermelésének 66 százalékát, miközben a tájfajták és a haszonnövények vad fajtái sokkal jobban viselik az éghajlatváltozás hatásait, mint a modern kultúrnövények.

Összeomlott Jamie Oliver brit étterembirodalma

A Budapesten működő két éttermet nem érinti a csőd.

Új munkaerőpiaci módszerrel tovább bővül a foglalkoztatás

Új munkaerőpiaci módszerrel tovább bővül a foglalkoztatás ezúttal Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Heves megyében is - jelentette be a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

Több mint egy órás késések a pusztaszabolcsi vasútvonalon

A felújítás során elvágtak egy kábelt.

Patai Mihály az új tőzsdeelnök

Patai Mihályt, a Magyar Nemzeti Bank alelnökét választotta meg a Budapesti Értéktőzsde új elnökének a BÉT közgyűlése kedden, a vezérigazgató továbbra is Végh Richárd.

A bankok most tényleg komoly kihívót kaptak

A bankok és a Revolut csatájában egyelőre nincs győztes, de mi, fogyasztók nem jöhetünk ki belőle rosszul.

Jogi nyilatkozat: Az adatok és információk pontossága és teljessége nem garantált így azok csak jezés értékűnek tekinthetőek. Kizárólag információs célt szolgálnak az oldalra felkerülő tartalmak és nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Nem javasolt az oldalon található információkra alapozott üzleti/kereskedelmi illetve kockázatkezelési döntéseket hozni. Az oldal üzemeltetője kizárja mindennemű felelősségét az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. [ További információt az árfolyam adatokról, felvásárlási ár kalkulációról és az adatok újraközléséről ]

arany ára ezüst árfolyam napi árfolyamok arany árfolyam alakulása Ft/g világpiaci árak nemesfém árfolyamok kalkulált törtarany árak arany árfolyam előrejelzés 2020 árfolyam számítások arany árfolyam grafikon 2019