arany árfolyam | ezüst világpiaci ára | törtarany ár kalkuláció | napi árfolyam | arany árfolyam grafikon

További Gazdasági Hírek

A pálinkafőzés veszélyei

Amennyi örömöt, annyi veszélyt is jelenthet a pálinkafőzés, ha nem szakszerűen járunk el, és nem megfelelően tároljuk és fogyasztjuk ezt a nemes italt. Ezt alátámasztja több, az elmúlt években történt tragédia és baleset is. A Pálinka Nemzeti Tanács és annak elnöke, Mihályi László ezért úgy döntött, hogy listába szedi a leggyakoribb okokat, valamint tanácsokat, megoldásokat is kínál az otthoni párlatbalesetek elkerülésére.

Megméretett piros aranyunk

Nem egymást kell kiütnie a versenyből a szegedi és a kalocsai paprikának. Inkább az olcsó importtal és a tájékozatlansággal kell megküzdeniük a minőségi fűszereknek. A szegedi paprika ellenfele a rossz minőségű import mellett a tájékoztatás hiánya. Mindez akár lehetne az évek óta Szatymazon megszervezett fűszerpaprika és bor verseny mottója is.

Hol és kiket keresnek fel a NAV revizorai a 47. héten? - Itt a friss lista

Az adóhivatal közzétette, kik és hol számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a november 19-én kezdődött 47. héten.

Húsz éven át élt halott anyja nyugdíjából egy győri nő

Társadalombiztosítási juttatással való visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy győri nő ellen, mert húsz éven át felvette halott édesanyja nyugdíját.

Románia - műkincsek a kő alatt. Hollandok találták meg a lopott Picasso-képeket

Holland állampolgárok rendkívüli értékes festményt találtak a romániai Tulcea megyében elásva. Vélhetően a rotterdami műcsarnokból román műkincsrablók által 2012-ben ellopott hét nagy értékű festményről van szó.

Képek a hóval borított zalai tájakról - Országszerte csapadékos hét áll előttünk

A hét elején az eső mellett havas eső, havazás is lehet, a hét második felében eső lesz a jellemző. A leghidegebb órákban mínuszokra is készülni kell, s többfelé a maximumok is plusz 5 fok körül alakulnak derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Nő a KIVA, változik a KATA, jön a csoportos adózás, megy az EVA - részletek 2019. január 1-től

Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár (NAV)  a jövő évi adózás változásait, új határidőket ismertette  AzÜzlet.hu-nak nyilatkozva Arról is tájékoztatott, hogy milyen adminisztrációcsökkentő, a családokat és a jogkövető vállalkozásokat támogató módosítások jönnek 2019-től. Többféle kedvezménnyel, online megoldásokkal segíti az adózókat az adóhatóság mondta.

Megszűnés fenyegeti a kukaholdingot

Több mint fél éve nem adták le a tavalyi mérlegüket egy elszámolási vita miatt

Idős férfi halálát okozta a börtönbe bekiabáló nő

Vádat emeltek egy budapesti nő ellen, aki megütött egy börtönnél, a nyílt utcán egy idős embert, mert az szóvá tette hangos bekiabálását; a 75 éves férfi később belehalt sérüléseibe - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Mol-INA ügy. Hernádi Zsolt újra az Interpol körözési listájára került

Az ENSZ választott bíróságának állásfoglalása ellenére Horvátország javára döntött az Interpol végrehajtó bizottsága Dubajban, és lehetővé tette Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancs megújítását.

Jár -e özvegyi nyugdíj ha októberben hunyt el a férjem?

Október 15-én halt meg a férjem. Jár-e az özvegynek az októberi nyugdíj és jár-e a nyugdíj prémium?

Mol-INA-ügy: az Interpol Horvátország javára döntött

Horvátország javára döntött az Interpol végrehajtó bizottsága szombaton Dubajban, és lehetővé tette Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancs megújítását - közölte honlapján a horvát belügyminisztérium. Hernádi Zsolt korábban egyszer már lekerült a szervezet körözési listájáról, de Horvátország augusztusban újra kérte az Interpoltól, hogy újítsa meg a Mol elnök-vezérigazgatója ellen korábban kiadott körözést.

Musk átfúrta Los Angelest - kész az első alagút

A Boring Company a föld alá viszi az elviselhetetlen dugókkal sújtott város autóforgalmának egy részét.

A meleg miatt drágul az áram

Alacsony a folyók vízszintje, többe kerül az áram előállítása.

Gyerekmenü: miért a rántott szentháromság?

A budapesti és vidéki éttermek jelenleg 10 százaléka kínál kifejezetten gyermekek számára készített fogásokat. A gyerekmenüt kínáló éttermek egyharmada budapesti, kétharmaduk pedig egyenletesen oszlik meg a vidéki nagyvárosokban, az élen Szegeddel derült ki a Falatozz.hu országos ételrendelő portál friss felméréséből.

Kigyulladt az irodaház, a DK irodái kiégtek

Kigyulladt és leégett egy négyemeletes irodaépület tetőszerkezete a főváros VI. kerületében. A  Teréz körúti tűz elsősorban az épület 5. emeletét érintette, ahol a Demokratikus Koalíció  irodái is voltak.

Bige László cége erődemonstrációnak tartja az ellenőrzést

A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt.

Bedőlt ingatlant vennél ár alatt? Erre figyelj, és mázlival te is behúzhatsz egyet

Azért csak óvatosan, sokan trükköznek, csúnyán meg is égetheted magad.

Jönnek a fiatalok

A felcseperedő post millennials (6-21 évesek) új generációja már belépett az egyetemekre: sokkal heterogénebbek, felük etnikai kisebbséghez tartozik, ez lesz első, igazán multietnikai generáció. Sokkal...

Átlépte a lélektani 50 milliárd forintos határt a kórházak adóssága

Sok a 60 napon túl lejárt számla.

Európa legjobbjai között az alsópetényi Prónay Kastély

A szlovákiai Chateau Belában rendezett gálesten adták át a The Heritage Hotels of Europe Awards díjakat. A Host of the Year kategóriában az alsópetényi Prónay Kastély győzött.

Három ember kezében van a világ olajpiaca, fohászkodjunk, hogy ne kapjanak össze

Az USA, Oroszország és Szaúd-Arábia több olajat termel, mint az OPEC 15 tagja együttvéve, vagyis Donald Trump, Vlagyimir Putyin és Mohamed bin Szalman kezében van a világ legfontosabb energiapiaca. Ha hárman egyetértenek, akkor mindenkit le tudnak nyomni, de mi van akkor, ha nem?

A bejelentett lakcímmel nem rendelkezők nem egyenlő eséllyel jutnak hozzá a szociális ellátásokhoz.

Az utóbbi évek szabályozási előrelépéseinek dacára még mindig nem garantált megfelelően, hogy a valamely okból állandó lakcímre bejelentkezni nem tudó, rászoruló családok másokkal azonos módon, akadályoktól mentesen hozzájussanak a nekik járó ellátásokhoz. Székely László ombudsman jelentésében részletes ajánlásokat fogalmazott meg, amelyeket megküldött az érintett szaktárcák, intézmények és szakmai szervezetek vezetőinek.

Így ösztönöz munkára a jó főnök! 12 módszer a beosztottak lelkesítésére

Milyen vezető képes motiválni a dolgozóit? Első a hitelesség, amihez a munkahelyi összetartás megteremtése, a csapat lendületbe hozása, és a lelkesedés erősítése tartozik. Négy amerikai pszichológus 12 lépésben határozta meg, hogyan lehet hatékonyan ösztönözni a munkatársakat.

Megszigorítják a menekültekre vonatkozó szabályokat Németországban

A változások azokat érintik, akiknek elutasították a menekültkérelmét.

Milliomos takarítók

Gondolná, hogy Magyarországon százmilliós megtakarítással rendelkező emberek 6000 Ft-os munkadíjért végeznek takarítói és mosodai feladatokat? Elképedtem, amikor több privát banki ügyfelemmel beszélgetve szembesültem ezzel. A...

Kérdések és válaszok a cafeteriaváltozások kapcsán

A cafeteriára vonatkozó adószabályok 2019. évi változása után az adomány és a lakáshitel-támogatás milyen adózási kategóriába fog esni? kérdezte olvasónk. Másik kérdezőnk pedig azt firtatta, hogy 2019. évre a béren kívüli juttatások adótörvényben meghatározott mértékén felül adható-e, illetve milyen adóteherrel, milyen maximális összegben, milyen feltételekkel adható SZÉP-kártya juttatás vendéglátás alszámlára? A kérdésekre Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.

Céges kocsi: jövőre még jobban megéri lízingelni

Az Országgyűlés által elfogadott legújabb adócsomagnak köszönhetően 2019. január 1-én több olyan kedvező változás lép életbe, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a vállalkozások mindennapjait. A törvénymódosítás tartalmazza a céges autóhasználattal összefüggő útnyilvántartásokra vonatkozó rendelkezések változását is.

A vegetáriánusok és vegánok nehezen tudják azonosítani a számukra megfelelő élelmiszereket

Az Európai Bizottság úgy határozott, hogy nyilvántartásba veszi a Kötelező élelmiszer-jelölés (nem vegetáriánus, vegetáriánus, vegán) elnevezésű európai polgári kezdeményezést.

Macron kemény leckét kapott, ez az ára, ha nem találja meg a hangot az alsó középosztállyal

A dízel tényleg a relatív szegénység jele? Kik és miért tiltakoztak Franciaországban az üzemanyagok jövedéki adójának emelése ellen?

Jogi nyilatkozat: Az adatok és információk pontossága és teljessége nem garantált így azok csak jezés értékűnek tekinthetőek. Kizárólag információs célt szolgálnak az oldalra felkerülő tartalmak és nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Nem javasolt az oldalon található információkra alapozott üzleti/kereskedelmi illetve kockázatkezelési döntéseket hozni. Az oldal üzemeltetője kizárja mindennemű felelősségét az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért. [ További információt az árfolyam adatokról, felvásárlási ár kalkulációról és az adatok újraközléséről ]

arany ára ezüst árfolyam napi árfolyamok arany árfolyam alakulása Ft/g világpiaci árak nemesfém árfolyamok kalkulált törtarany árak arany árfolyam előrejelzés 2019 árfolyam számítások arany árfolyam grafikon 2018